Lidt om baggrunden for de senere års succes og lidt om de aktuelle avlstæver.

Kennelens absolut mest betydningsfulde tæve var Team Paka´s Daria, unghundevinder på HAS i 2005 og SG 17 samme år på det tyske hovedavlsskue (Siegerschau).

Daria skulle senere vise sig, at blive en af vor tids mest markante mødre i Dansk schæferhundeavl !  Hun blev lånt ud til en god ven og tysk opdrætterkollega, Wolfgang Meinen, der har kennel (Zwinger) vom Pendler. Daria blev dér mor til søstrene Corsika og Chakira vom Pendler, som internationalt er blandt den nyere histories mest markante og bemærkelsesværdige nedarvere på tævesiden.


Chakira vom Pendler var unghundevinder på Sieger-schau i 2008 og VA 1 i 2010!


Team Paka's Daria

Chakira er bl.a. mor til: 
  • SG 3 i yngste klasse tæver på Siegerschau i 2010, Nika vom Pendler, 
  • Vicesieger i 2013 i yngste hanner, Desperados vom Pendler
  • VA i 2014, Zara vom Pendler, som gik på fløjen fra start til slut!  Chakira vom Pendler og Ulla efter sejren på det tyske hovedavlsskue i 2008


Corsika er bl.a. mor til:

  • Cookie vom Pendler, SG 7 i yngste klasse på Siegerschau i 2013, 
  • Sydney vom Pendler, Siegerin (altså vinder!) på Siegerschau i yngste klasse i 2011
  • Yoker vom Pendler, Vicesieger i 2012 i yngste klasse på Siegerschau og VA i 2014 (med en flot afkomsgruppe).
  • Dano von der Ostfriesischen Thingstätte, Sieger i yngste klasse 2010 på Siegerschau.


Det er helt ekstraordinært, at en tæve bliver mor til to sådanne søstre, der kan præstere så mange topplacerede afkom på verdens største avlsskue for schæferhunde, nemlig det tyske hovedavlsskue. Derfor må hendes betydning fremhæves i særlig grad, og forventningerne til hvalpene er med rette høje, når Daria ligger bagved i stamtavlerne!

Daria døde alt for tidligt af Taroksyge, der gjorde det af med hende i løbet af 24 timer! Hun blev kun 4 ½ år!  Det var barsk og det rene uheld, at det oven i købet skulle ramme den allermest spektakulære nedarver i kennelen. 


Derfor må hendes betydning fremhæves i særlig grad, og forventningerne til hvalpene er med rette høje, når Daria ligger bagved i stamtavlerne!


Daria nåede at blive mor til to kuld her i kennelen, hvoraf det første med Arko vom Butjenter Land skulle vise sig at blive det mest betydningsfulde. Der var kun to stk. i kuldet: Team Paka's Hix og Hekla. 

Hix er far til 35 kuld med 17 stk. avlskåret afkom, hvilket er en del mere end andre danske hanner med lignende antal afkom eller endda betydeligt flere! Glædeligvis har såvel jeg selv som andre opdrættere på den måde udbytte af, at han ligger i afstamningen på deres dyr. Team Paka´s Java er en af de sidste Hix-døtre, og jeg tror og håber meget på hendes indsats i avlen. Hun er en herlig, harmonisk opbygget tæve med en fremragende bevægelse, et herligt alment væsen og super gode arbejdsegenskaber.

Hekla har mindst lige så stor betydning for kennelens opdræt, da hun er mor til bl.a. Team Paka's Yolanda og avlsklassetæverne Team Paka´s Annabell og Pandora, som jeg tror og håber på kan være med til at fastholde og forbedre kvaliteten i opdrættet.

En anden tævelinje, som der avles med i kennelen, går tilbage til den tyske yngstevinder og senere VA, Heiliei´s Farina. Farina fik en datter, Winona von Amur, der også blev VA. Hendes søster, Waikiki von Amur fik Karin og Erik Christiansen, og det er via hende og senere Team Paka´s Gianina, at vi sammen stadig avler med denne tævelinje.Team Paka´s Briska er datter af Gianina og altså yngste led over denne linje. Briska er en kraftfuld tæve med et særdeles godt HD-index. Også hun er en spændende avlstæve med en solid afstamning.


En meget ung Hix i 2006...

Den tredje tævelinje, der arbejdes med, er over Wilma von der alma mater. Wilma blev indkøbt for at blive parret med Hix. Dette resulterede bl.a. i Team Paka's Java, som tidligere er omtalt. Men hun blev også mor til Team Paka's Grazia, der var unghundevinder i 2013. Hun er en stor, kraftfuld og særdeles velbygget tæve med et fantastisk væsen. Grazia fik desværre ingen hvalpe, da hun blev parret første gang, men det bliver særdeles interessant at se, hvad hun kan præstere i avlen.


Hanner.

Kennelen har som regel selv avlskårede hanner, der benyttes i avlen; en gang imellem af kennelen selv, hvis hannen passer godt til tæven. Men oftest kører vi - og gerne langt! - til de absolut bedste hanner i verden, fordi der søges det allerbedste! Det er hele tiden ønsket om at forbedre og højne kvaliteten, der ligger til grund for et kuld hvalpe.


Forbedrende avl handler om at se, hvilke detaljer der skal forbedres på tæven og søge den bedste partner til opnåelse af dette!


Afsluttende om hundene.

Daria er den eneste, udover de aktuelle tæver i avlen, der har sin egen "side." Det har hun, fordi hun er af ekstraordinær betydning. Jeg har altså valgt at focusere på de aktuelle tæver og har undladt specielle sider om de eventuelt mellemliggende generationer, da hjemmesiden ellers bliver alt for omfattende.


Læs mindre