Generelt om denne hjemmeside:

Al tekst på denne hjemmeside er et forsøg på at dække så mange som muligt af de spørgsmål og spekulationer, som jeg i sin tid selv havde, da jeg skulle anskaffe min første hvalp: Men også alle de spørgsmål, som jeg er blevet stillet af rigtig mange hvalpekøbere gennem de mange år, jeg har opdrættet i. Afsnittene er derfor primært rettet mod nye schæferhundeejere, da købere, som enten har et godt kendskab til racen eller i hvert fald har haft en schæferhund tidligere, har en anderledes forudsætning at vælge hvalp og opdrætter ud fra. Jeg har forsøgt at skrive, så det er letforståeligt og uden brug af for mange fagudtryk. Men avlsarbejdet og racen i alle dens aspekter er jo min hobby gennem mange år - så siden er bygget sådan op, at man kan orientere sig i en kort indledning til hvert afsnit, og så i øvrigt vælge at læse videre. Nogle mennesker er til mange ord og forklaringer og andre foretrækker lidt kortere tekster. Under alle omstændigheder er her masser af god information at finde. Man vil altså på denne side kunne finde svar på mange spørgsmål, men det er vigtigt, at læseren er klar over, at det er mine holdninger, der kommer til udtryk.

Jeg har derudover været så heldig at få lov til at benytte links til nogle fantastiske artikler, skrevet af ét af Schæferhundeklubbens ”gamle” medlemmer, og tidligere redaktør af klubbens blad, Arne Bak Rasmussen (ABR). ABR´s kennel hedder kennel Nørreheden og benytter sig langt hen ad vejen af samme principper i avlen som jeg selv. Der vil være linket til bestemte artikler, som er relevante i forhold til mine tekster, men jeg kan varmt anbefale jer også at læse de øvrige artikler.


Mere om Ulla:

Her følger en præsentation af mit personlige erfaringsgrundlag. Inden da vil jeg dog fremhæve betydningen af de de flittige og dygtige mennesker, som jeg samarbejder med. Man kan nemlig ikke som enkelt person opnå de resultater, som kennelen har opnået! Det er et team-arbejde, hvor alle bidrager, men hvor jeg dog er den ansvarlige for avlen:

Jeg, Ulla Hansen, blev medlem af Schæferhundeklubben for Danmark og af Dansk Kennel Klub i 1986, hvor jeg købte min første hvalp (tæve). I 1989 blev jeg medlem af den tyske schæferhundeklub, SV. Jeg blev hurtigt interesseret i alle aktiviteterne, som man kan deltage i med sin hund i Schæferhundeklubben: Træning hen mod brugsprøverne, udstilling, og alt det, der vedrører avlsarbejdet. 


Man kan nemlig ikke som enkelt person opnå de resultater, som kennelen har opnået! Det er et team-arbejde, hvor alle bidrager


Inden jeg officielt kom med i Kennel Paka, havde jeg kuld liggende for kennelen (ca. 10). I Kennel Pakas navn var jeg derefter medopdrætter på stambøgerne af 19 kuld. I 2003 fik jeg mit eget kennelnavn, Team Paka's, og har indtil udgangen af 2014 opdrættet 46 kuld under dette navn, d.v.s. i alt ca. 75 kuld!


Derudover kan nævnes:

 • At Jeg har aflagt en del prøver med forskellige af mine hunde fra laveste niveau (dengang hed det SLP 1 og 2, i dag hedder det Begynderprøver), til højeste brugsprøve, BHP (IPO) 3. En Sporhundeprøve (SPH) kan jeg desværre ikke bryste mig af at have aflagt med en hund.
 • er gået til avlskåring med mange hunde i både Danmark og Tyskland

 • har deltaget i brugsklassen på klubbens største avlsarrangement, Hovedavlsskuet (HAS) med flere af mine hunde, og det samme gælder i Tyskland på deres Siegerschau.
 • har deltaget på et utal af hovedavsskuer med dyr i de yngre (yngste- og unghunde) klasser i Danmark og Tyskland og såmænd også i Holland, Belgien og Østrig.
 • har opdrættet i alt 6 avlsklassedyr: Paka Torino og Paka Chiwas. Team Paka´s Hix, Canon, Pandora og Annabell, hvoraf nogle af dem har været AVKL (i dag er titlen international og hedder VA) flere gange.
 • har opdrættet i alt 11 årsvindere på det danske HAS, og derudover utallige andre topplacerede.
 • Både i kennel Paka og i Team Paka´s har jeg opdrættet hunde, der har gået i ”bedste ring” på det tyske hovedavlsskue: Paka Chiwas, Torino og Roxana. Team Paka´s Hix, Daria, Canon og Larissa.

Kennel Team Paka's, vinder af opdrætsklassen, HAS 2012

 • har stillet opdrætsklasse 3 gange på HAS med resultaterne: 3. plads i 2007, 1. plads i 2012 og 2. plads i 2013, desuden en 2. plads i samme konkurrence i Østrig i 2014.
 • har gennemført Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse med overbygning.
 • var valgt til Schæferhundeklubbens Avlsråd 2008-2011.
 • blev færdiguddannet som FCI dommer for racen schæferhund i 2012, og dømmer altså schæferhunde i Dansk Kennel Klub og i Schæferhundeklubben.


Læs mindre